Etusivu / Opal-palaute
Opal-palaute
Palautteesi työvoimakoulutuksesta. (OPAL-järjestelmä)

OPAL -järjestelmä on työhallinnon tietokantapohjainen työvoimakoulutuksen opiskelijapalautteen hallinnoin ja raportoinnin atk-sovellus.

Järjestelmällä on koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden seurannassa erittäin tärkeä ja keskeinen asema. Palautetiedot antavat työvoimakoulutuksesta koulutuksen järjestäjille ja hankkijoille ja opiskelijoita koulutukseen ohjaaville sekä myös muille intressitahoille tärkeää tietoa niin työvoimakoulutuksen laadusta kuin vaikuttavuudestakin.

Palautteen avulla mitataan oppimisen ja opiskelun edellytyksiä, opiskelijatyytyväisyyttä ja työvoimakoulutushankintojen onnistuneisuutta. Periaatteena on koulutuksen laadun jatkuva seuranta ja laadun kehittäminen asiakaslähtöisesti internet-sovellusta hyödyntäen. Palautetta kerätään kaikilta koulutuksessa olleilta kurssikohtaisesti koulutuksen loppuvaiheessa.

Järjestelmä tuottaa ennalta sovitut valmiit taulukkopohjaiset perustulosteet, joita koulutuksen järjestäjät, TE -keskukset työvoimatoimistot ja ministeriö voivat hyödyntää koulutuksen suunnittelussa hankintatoiminnassa ja koulutuksen toteutuksessa. Palautetta on mahdollista tarkastella varsin monipuolisesti, kuten esim. ostajan, ammattialan ja koulutuksen järjestäjän mukaisesti.

Opal-järjestelmän kuvaus

OPAL-palaute