Sedu Aikuiskoulutus vahvistamaan työ- ja elinkeinoelämän kilpailukykyä

Rekrytointiongelmiin varauduttava

Pitkäaikaisista kumppanuuksista hyötyvät molemmat osapuolet

Seinäjoen koulutuskeskuksen aikuiskoulutustoiminnat muodostavat 1.1.2008 alkaen kunnallisen liikelaitoksen, jonka tehtävänä on tuottaa laadukkaita ja asiakaslähtöisiä koulutus- ja konsultointipalveluja alueen työ- ja elinkeinoelämän tarpeisiin.- Sedu Aikuiskoulutuksen tavoitteena on tuottaa niitä osaamisen kehittämispalveluja, joita työnantajat meiltä odottavat. Haluamme olla mukana kehittämässä alueemme yrityksiä ja edistämässä niiden liiketoimintaa, sanoo aikuiskoulutusjohtaja Pasi Artikainen.Myös EP:n alueella yritysten välinen kilpailu osaavasta työvoimasta tulee kiristymään entisestään ja tällöin joudutaan miettimään uusia rekrytointi-menetelmiä. Sedu Aikuiskoulutuksen palvelutarjontaan kuuluu esimerkiksi oppisopimuspalvelut sekä monialakoulutukset, jotka on mahdollista toteuttaa hyvin yksilöllisesti ratkaisemaan yrityksen rekrytointiongelmia.- Ikäluokissa tapahtuvat rakenteelliset muutokset ovat totta ja vuodesta 2003 alkaen ensimmäisen kerran sotien jälkeen työikäisiä poistuu enemmän työmarkkinoilta kuin uutta työvoimaa tulee tilalle.Aikuiskoulutuksen täytyy tukea yrityksiä näiden rekrytointiongelmissa, mutta samalla tulee huolehtia työssä olevien osaamisen päivittämisestä ja sitä kautta heidän työuriensa pidentämisestä, toteaa Artikainen. Tiivis vuoropuhelu yritysten edustajien kanssa on välttämätöntä, jotta saadaan palvelut vastaamaan entistä paremmin heidän tarpeitaan. Aikuiskoulutuksessa ja yrityselämässä panostetaan nyt pitkäaikaisten yhteistyösuhteiden kehittämiseen, jossa hyödynnetään win-win –ajattelua eli tuotetaan hyötyjä molemmille osapuolille. Uusia tutkintoja tuodaan markkinoille elinkeinoelämän tarpeiden mukaan.