Etusivu / Esittely / Projektit / ARMI 2 plus / Oma ala löytyi opiskelemalla

Oma ala löytyi opiskelemalla Sylvi_Hanna_Kaija.jpg

Seinäjokelaiset Kaija Kippilä ja Sylvi Santala lähtivät mukaan Armi 2 plus -hankkeeseen etsimään omia alojaan ja hankkeen myötä sellainen lopulta löytyikin. Kipinän sai aluilleen Sedu Aikuiskoulutuksen kouluttaja Seija Kivistö, joka kävi ryhmässä kertomassa koulunkäyntiavustajan ammatista ja koulutuksesta. Molemmat innostuivat niin, että laittoivat saman tien paperit sisään ja nyt kun tutkinto on suoritettu, he kertovat, että kertaakaan ei ole tarvinnut päätöstä katua.

- Koulunkäyntiavustajan koulutukseen sisältyvät työssä oppimisjaksot antaa loistavan mahdollisuuden tutustua alan eri toimintaympäristöihin, kuten pienluokkiin, ns. tavallisiin luokkiin, erityiskasvatukseen, aamu- ja iltapäivätoimintaan, Steiner-kouluun ja kehitysvammaisten pienryhmiin, kertoo Kippilä.

Kippilän kohdalla työssä oppimisjaksot olivat erityisen antoisia; harjoittelu erityislasten aamu- ja iltapäivätoiminnassa poiki työpaikan, jossa työt alkavat nyt elokuussa. – Tuntuu hyvältä, kun oma ala on löytynyt. Koulutus oli todella antoisa, vaikkakin vaativa ja antoi todella hyvät valmiudet tämän työn tekemiseen. – Työssä oppimisjaksot toivat mukavaa vaihtelua opiskeluun, jossa käytiin pienessä ajassa todella paljon asiaa, toteaa myös Santala.

Välivuoden jälkeen omalle alalle

Ilmajokelainen Hanna Rantanen piti lukion jälkeen välivuoden ja pohti mitä työtä haluaisi isona tehdä. Lopulta hän hakeutui kaverin innostamana koulunkäyntiavustajan koulutukseen ja on päätöksestään todella iloinen, sillä heti löytyi oma ala. - Koulunkäyntiavustajan työ on ihmisläheistä ja haastavaa, mutta samalla myös todella palkitsevaa, kuvailee Rantanen. Koulutuksen opetus oli erittäin asiantuntevaa, osaavaa ja tasokasta ja koulutuksesta sai hyvät opit monipuoliselle alalle.

Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinnosta on hyötyä myös jatko-opinnoissa, jos ja kun Rantanen jatkaa opintojaan vielä sosionomiksi. Myös Kaija Kippilä pohtii jatkoa; - Elinikäisen oppimisen kipinä on kylvetty ja jatkoa mahdollisesti seuraa, nyt kun on alkuun päästy, hän naurahtaa.