Etusivu / Esittely / Projektit / MaMu-Passeli

MaMu - Passeli

1.11.2009 – 31.12.2010

Projektin tarkoituksena on maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tuen ja ohjauksen tarpeen selvittäminen Palvelutoimialalla

Palvelutoimiala on yksi Sedu Aikuiskoulutuksen kuudesta tulosalueesta jossa järjestetään seuraavien alojen koulutuksia ja konsultointia: puhdistuspalvelu-, elintarvike-, ravitsemis- ja majoitus-, ja turvallisuusalan koulutuksia. Palvelutoimialalla on toiminut vuodesta 2007 lähtien erityisopettaja jonka tehtävänä on mm. ollut selkeyttää erityisopetuksen tarvetta, laatia erityisopetuksen suunnitelma aikuiskoulutukseen sekä antaa tarvittavaa ohjausta ja tukea. Nyt tehtävän selvityksen tarkoituksena on kartoittaa millaista ohjausta maahanmuuttajataustaiset aikuisopiskelijat tarvitsevat.

Tavoitteet
Projektin tavoitteena on laatia selvitys Palvelutoimialalla opiskelevan tai hakeutuvan maahanmuuttajataustaisen opiskelijan näyttötutkintoon liittyvästä ohjauksen tarpeesta. Toisena tavoitteena on selvittää oppisopimuskoulutuksen esteitä ja mahdollisuuksia työnantajan näkökulmasta.

Selvitysprojektin kohteena ovat:
  • Kotoutumislain pariin kuuluvat Etelä-Pohjanmaalla pysyvästi asuvat maahanmuuttajat, jotka ovat työttöminä, työskentelevät palvelualoilla, opiskelevat tai ovat hakeutumassa niille.
  • Kohdealojen työnantajat
  • Sedu Aikuiskoulutuksen kouluttajat