Etusivu / Esittely / Projektit / Palvelupiste-AikuiskoulutusEP

Palvelupiste-AikuiskoulutusEP

Etelä-Pohjanmaalla toimiva Palvelupiste - AikuiskoulutusEP –projekti kehittää aikuisopiskelun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja. Näillä ohjauksellisilla palveluilla tuetaan aikuisten edellytyksiä ylläpitää ja täydentää ammattitaitoaan alanvaihdon tai toimenkuvan muuttuessa. Projektin kesto on 1.8.2011 – 30.6.2014. Projekti on ESR-rahoitteinen, ja rahoittaja on Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Eteläpohjalainen Aikuiskoulutus löytyy sivustolta

www.aikuiskoulutusep.fi

AiKouEP-logo-0311_5cm.gif

Projektissa päätoimintavälineenä ohjauksessa käytetään sivustoa www.aikuiskoulutusep.fi. Sivusto tarjoaa tietoa aikuisopiskelun mahdollisuuksista:

• Kaikille aikuiskoulutuksesta kiinnostuneille
    Tutustu alueen aikuiskoulutusta tarjoaviin oppilaitoksiin ja löydä itseäsi kiinnostava koulutus, jos haluat täydentää osaamistasi, haluat löytää ammatillisia vaihtoehtoja, haluat tietoa mahdollisuuksista kouluttautua työn ohella tai jos olet työttömänä tai mietit työllistymismahdollisuuksia.
  • Ohjauksen ja neuvonnan ammattilaisille
    Käytä sivustoa apuna aikuiskoulutuksen tieto-, neuvonta- ja ohjaustyössä.
  • Työnantajille ja yrityksille
    Tutustu alueen aikuiskoulutusta tarjoaviin oppilaitoksiin ja löydä henkilöstösi kehittämiseen sopiva koulutus, jos haluat kouluttaa uutta työvoimaa omiin tarpeisiin, olet kiinnostunut kehittämään työntekijöidesi ammattitaitoa tai jos olet kiinnostunut kehittämään  työyhteisöä yhdessä aikuiskouluttajien kanssa.

Palvelupisteestä henkilökohtaista ohjausta

• Palvelupisteessä voi keskustella haaveena olevista urasuunnitelmista ja siitä, miten niitä voi lähteä toteuttamaan.
  • Palvelupisteestä saa tietoa E-P:n eri koulutusvaihtoehdoista ja henkilökohtaista neuvontaa uravaihtoehdoista sekä tietoa työllisyystilanteesta nyt ja tulevaisuudessa.
  • Palvelupisteessä opastetaan henkilökohtaisesti, miten koulutukseen voi hakeutua, mikä ala sopii, miten pärjää, jos lähtee kouluttautumaan vaikka ihan uuteen ammattiin.
Ota yhteyttä! Puhelin 040 680 7032 tai palvelupisteep(at)sedu.fi

Ohjaustoiminnan koulutus

Palvelupiste - AikuiskoulutusEP –projekti järjestää myös ohjaustoiminnan koulutusta ohjauksen ja neuvonnan ammattilaisille. Lisätietoja antaa projektipäällikkö Hilkka Tuominiemi puh. 040 830 3993.

Yhteistyötahot

Projektia koordinoi Sedu Aikuiskoulutus, ja se toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan alueen aikuiskouluttajien kanssa. Projektin valmistelussa, toiminnan innovoinnissa ja toiminnassa on ollut mukana laaja oppilaitosten verkosto, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja seudulliset TE-toimistot, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry sekä työ- ja elinkeinoelämän edustajat.

Projektin toiminnan tavoitteet

Palvelupiste tehostaa aikuiskoulutuksen osuvuutta ja turvaa osaavan työvoiman tarjontaa. Se ohjaa aikuisia tasa-arvoisiin koulutus- ja uravalintoihin. Palvelupiste vastaa alueen väestö- ja ikärakenteen muutoksiin ohjaten mm. maakunnan aikuisia pidentämään työuriaan. Projektissa kehitetään ohjauksellisia ratkaisuja, joilla tuetaan aikuisten edellytyksiä ylläpitää ja täydentää ammattitaitoaan työelämän siirtymävaiheissa. Näitä ovat esim. alanvaihto ja toimenkuvan muutokset. Koulutuksessa ohjausta tarvitaan varsinkin hakeutumisvaiheessa. Huomio kiinnitetään myös hakevaan toimintaan, sillä alueen koulutustaso on matala ja koulutuskysyntä / koulutukseen pyrkivien määrä rajallinen.

Palvelupiste - AikuiskoulutusEP –projekti vahvistaa työ- ja elinkeinohallinnon sekä opetus- ja ohjaushenkilöstön ohjausosaamista. Ammattitaitoinen neuvonta ja ohjaus tukevat aikuisten koulutus- ja urasuunnitteluvalintojen osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä. Neuvonnan avulla saadaan paremmin sovitettua yhteen yksilön ja työelämän vaatimukset.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Hilkka Tuominiemi