Etusivu / Esittely / Projektit / Työhyvinvoinnilla tulosta / Projektiuutiset

Työhyvinvoinnilla tulosta -seminaarissa ajankohtaista asiaa

Työhyvinvoinnilla tulosta -projekti järjesti 8.3.2012 työhyvinvointia ja johtamista käsittelevän seminaarin, jonka esiintyjiksi saimme ansioituneita asiantuntijoita. Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan esimies on vastuussa työyhteisön kaikkien jäsenten työhyvinvoinnista. On tärkeää turvata sekä henkinen että fyysinen toimintakyky. Pitkät sairaslomat ovat haastavia sekä työnantajalle että työntekijälle, jonka voi olla vaikea palata töihin pidemmän tauon jälkeen.

Härmän Kuntoutuksen toimitusjohtaja Jan-Erik Hagfors ja Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner esittelivät oman yrityksensä työhyvinvointifilosofiaa. Henkilöstövalmentaja Kaija Heittola pohti, millaista on oman itsensä johtaminen. Sokerina pohjalla psykologi Pirkko Lahti puhui yleisölle työssä jaksamisesta. Hänen mielestään näihin neljään tulisi kiinnittää huomiota: 1) Nuku riittävästi. 2) Pidä säännöllinen päivärytmi. 3) Tapaa ihmisiä. 4) Liiku.

Valmennusryhmät
Miesten toinen työhyvinvointivalmennus-ryhmä käynnistyy huhtikuun 2012 aikana. Kuntoilun ja kuntomittausten lisäksi on luvassa tuhtia asiaa työhyvinvoinnista ja johtamisesta, omaa ajan- ja stressinhallintaa unohtamatta. Ryhmässä on vielä vapaita paikkoja, nyt siis kaikki miesyrittäjät ja esimiehet pk-yrityksistä liikkeelle!

Naisten toinen, tammikuussa startannut johtamisvalmennusryhmä puksuttaa eteenpäin hyvällä vauhdilla aina kesäkuuhun asti. Ryhmä on täynnä yritystoimintansa kehittämisestä innostuneita naisia.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiuutiset 3/2011

Johtamisosaamista naisille ja työhyvinvointia miehille – uudet ryhmät alkavat tammikuussa

Työhyvinvoinnilla tulosta -hanke järjestää naisten johtamisvalmennusta alkuvuonna 2012. Ohjelma on suunniteltu tammikuusta toukokuulle. Se sisältää mm. asiaa johtamisosaamisesta, työhyvinvoinnista ja liiketoimintaosaamisesta. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen valmennukseen (coaching).

Myös miesten tuloskuntovalmennus starttaa vuoden 2012 alussa. Se tarjoaa osallistujalle henkilökohtaisen kunto- ja kuormitusmittauksen, joka tehdään tammikuussa. Valmennettavat saavat oman kunnon hoitamisen lisäksi tietoa mm. työhyvinvoinnin johtamisesta.

Inka-Riina Virtalaakso on aloittanut projektissa sihteerinä marraskuussa.

Lisätiedot Raija Peltokangas, 040 8680 820
Inka-Riina Virtalaakso, 040 8302 234

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiuutiset 2/2011

Työhyvinvointia miehille ja johtamisosaamista naisille - pilotit meneillään, uudet ryhmät haussa

Hanke toteuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa naisille ja miehille omat valmennusohjelmat, jotka käynnistyivät tammikuussa. Naisten ryhmälle (9 hlöä) toteutetaan monipuolista johtamisvalmennusta, jonka kesto on yhteensä 16 lähipäivää, minkä lisäksi osallistujat saavat henkilökohtaista valmennusta (coaching). Miesten ryhmä (11 hlöä) kävi läpi perusteellisen kuntokartoituksen ja on sen jälkeen kokeillut eri liikuntalajeja, kuten spinning, kuntonyrkkeily, sauvakävely ja geokätköily. Ideana on, että jokainen löytäisi ’oman’ lajinsa, jota jaksaisi sitten harrastaa myös kiireisen arjen keskellä. Myös henkilökohtaista ohjausta stressin hallintaan on tarjolla.Toiset pilottiryhmät on tarkoitus käynnistää elokuussa ryhmien yhteisellä aloitusseminaarilla.

Tähänastisen myönteisen palautteen perusteella naisten johtamisvalmennus toistetaan jokseenkin samalla ohjelmalla. Miesten ohjelmaan lisätään työhyvinvoinnin tiedollista käsittelyä ja työhyvinvoinnin johtamista. Näin prosessista saadaan vaikuttavampi. Ryhmien yhteistoimintaa on myös tarkoitus lisätä toisella kierroksella.

Lisätietoja: Raija Peltokangas, projektipäällikkö, puh. 040 868 0820

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiuutiset 2/2010

Työhyvinvointia miehille ja johtamisosaamista naisille

Työhyvinvoinnilla tulosta -hankkeessa on miehille tarjolla 8 kertaa kokoontuva tuloskuntoryhmä, jonka ohjelmassa on henkilökohtainen kuntokartoitus ja palaute, ryhmää kiinnostavien liikuntamuotojen kokeilu, ravitsemis- ja terveysvinkkejä ja asiantuntijapuheenvuoroja mm. oman elämän, ajankäytön, esimiestyön ja menestyvän bisneksen kehittämiseen. Osallistumismaksu 300 €, sisältää kuntomittauksen, palautteen ja asiantuntijaluennot. Jos ryhmä haluaa jatkaa toiset 8 kertaa, sille räätälöidään oma ohjelma. Jatko-osan hinta on 150 €.
 
Naisten johtamiskoulutus sisältää 1,5-2 päivän mittaisia teemakokonaisuuksia mm. seuraavista aiheista: Johtajuus ja organisaation toiminta, itsetuntemus, vuorovaikutustaidot, työyhteisön kehittäminen, strateginen johtaminen, talouden suunnittelu ja seuranta, muutosjohtaminen.

Lisäksi kokeneiden naisjohtajien tapaamisia ja yritysesittelyjä. Osallistumismaksu 950 € sisältää myös 1 pv:n henkilökohtaisen coachingin , jota toteuttavat Carina Tapanainen ja Piia Tulisalo.

Asiantuntijakouluttajat: Kunnonvartijat Ay, Prover Oy, JTO, Esentia, Carina Tapanainen Ky , Aksessio, Flywell Ky, Sedu Aikuiskoulutus ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulu

Nämä palvelut järjestää ’Työhyvinvoinnilla tulosta’-hanke, jota rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto, hallinnoi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja toteuttaa Sedu Aikuiskoulutus. Hankkeen toiminta-alueeseen kuuluvat Seinäjoen Seutu, Kuusiokunnat ja Järviseutu.
 
Lisätietoja:
projektipäällikkö Raija Peltokangas, puh. 040 868 0828, etunimi.sukunimi@sedu.fi

ELY_keskus.JPG   vipuvoimaaEU_rgb.jpg  ESR_sosiaalirahasto.jpg