Etusivu / Esittely / Projektit
Taitaja2016

Taitaja-tapahtuma ja järjestämisoikeus vuonna 2016

Ammattitaidon SM-kilpailujen, eli Taitaja-tapahtuman järjestämisoikeus myönnettiin Seinäjoelle, Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle vuodelle 2016. Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma – näyteikkuna ammatilliseen koulutukseen.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä vastaa Taitaja2016-tapahtuman kokonaisjärjestelyistä ja tapahtumassa lisätään myös Sedu Aikuiskoulutuksen näkyvyyttä ja roolia tapahtuman järjestelyissä osana ammatillista koulutusta. Kuuden kilpailulajin toteutuksesta vastaa neljä muuta oppilaitosta, ja PLUS-lajeissa yhteistyökumppanina on Ammattiopisto Luovi. Taitaja2016-tapahtuma tarjoaa opettajille ja opiskelijoille loistavan tilaisuuden opinnollistaa tapahtumajärjestelyjä. Taitaja-tapahtumaa rakentaa lajivastaavien ja Sedun opettajien kanssa 450 Sedun opiskelijaa.

Taitaja2016-tapahtuma järjestetään 10.–12.5.2016

Tapahtumassa kilpaillaan 43 lajissa, Taitaja9-kisassa, 4 TaitajaPLUS-lajissa ja nostetaan kiinnostavat lajit elintarvikkeiden valmistus ja turvallisuusala näytöslajeina framille. Lisäksi lajinäytöksissä esittäytyvät bioenergia, hyvinvointiteknologia, perustason ensihoito ja sisustus.

Tapahtumien keskiössä kaupungin ytimessä on Seinäjoki Areena, mutta tunnelma ja tekeminen levittäytyy Jääurheilukeskukseen saakka.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan on vapaa pääsy, ja yleisöodotukset on asetettu 40 000:een. Taitaja2016 kutsuu yleisön nauttimaan lajien kirjosta, tiiviistä kilpailutunnelmasta ja oheisohjelmasta.
Taitaja2016_logo.gif

Virheellinen sähköpostiosoite