Etusivu / Esittely / Uutisia / 3.12.2015 Lähiesimiestyön ammattitutkinto vastaa työelämän tarpeisiin
Uusi lähiesimiestyön ammattitutkinto vastaa työelämän tarpeisiin

 

Uusi tutkinto on suunniteltu erityisesti nousevalle esimiessukupolvelle.

Mitä tapahtuu, kun suorittavan työn tekijä etenee esimiesasemaan? Millaisia taitoja yrityksen työtehtäviin perehdyttäjä tarvitsee? Ovatko tiiminvetäjien ja vastuuhenkilöiden henkilöstötaidot ajan tasalla? Muun muassa näihin haasteisiin Opetushallituksen elokuussa vahvistama uusi lähiesimiestyön ammattitutkinto ja Esimiesareena vastaavat.

- Koulutuksen tärkeä kohderyhmä on henkilöt, jotka ovat siirtymässä esimiestehtäviin ja joiden toimenkuvaan voi edelleen sisältyä myös suorittavan tason työtehtäviä. Työpaikoilla puhutaan tällöin esimerkiksi ”kympeistä”, tiiminvetäjistä ja työhön osallistuvista työnjohtajista. Yrityksissä on aito halu mahdollistaa heille koulutusta, sillä esimiestyön merkitys organisaatioissa on tärkeä, johtamisen ja esimiestyön kouluttaja Anitta Purhonen Sedu Aikuiskoulutuksesta sanoo. – Eteläpohjalaisilla työpaikoilla on melko yleistä, että suorittavasta työstä on mahdollista siirtyä esimiestehtäviin. Joissain yrityksissä aiotaan kouluttaa uutta esimiessukupolvea tämän koulutuksen ja lähiesimiestyön ammattitutkinnon kautta. 
esimiesareena_purhonen.jpg
"Lähiesimiestyön ammattitutkinto palvelee työelämää", esimiestyön kouluttaja Anitta Purhonen summaa.
 

 

Lähiesimiehen ammattitutkintoon tähtäävä koulutus suoritetaan työn ohessa. Koulutus suunnitellaan kutakin osallistujaa ja organisaatiota varten niin, että koulutukseen tulija ja hänen työpaikkansa saavat siitä täyden hyödyn.
- Sellaista ei tarvitse opiskella, minkä henkilö jo osaa, Purhonen kertoo.

Opetushallituksen kirjaamissa tutkinnon perusteissa mainitaan lähiesimiehenä toimimisen lisäksi muun muassa asiakassuhteiden hoito ja henkilöstötyö tutkinnon osa-alueina. Tutkinnon suorittamisessa voi paneutua myös talous- ja kehittämisosaamisen parantamiseen, jos nämä nähdään keskeisiksi osaamisalueiksi tulevassa työtehtävässä.

Useat kouluttajatahot ovat hakeneet järjestämislupaa lähiesimiestyön ammattitutkinnolle elokuusta alkaen, kun uusi tutkinto perustettiin. Sedu Aikuiskoulutus ja sen johtamiskoulutuksia tarjoava Esimiesareena oli ensimmäisten luvan saaneiden joukossa.

Mikä lähiesimiestyön ammattitutkinto?

* Opetushallituksen elokuussa 2015 vahvistama uusi ammattitutkinto on tarkoitettu työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan vetäjille ja päivittäisjohtamisen tehtävissä toimiville tai esimiestehtäviin hakeutuville henkilöille.
* Valmistava koulutus toteutetaan työn ohessa. Koulutus räätälöidään kullekin opiskelijalle henkilökohtaisesti.
* Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona työpaikalla.
* Etelä-Pohjanmaalla tutkintokoulutusta tarjoaa Sedu Aikuiskoulutuksen Esimiesareena. Ensimmäiset koulutusryhmät aloittavat tammikuussa 2016.

Yhteystiedot:
Esimiesareena, Anitta Purhonen p. 040-868 0829

Lisätietoa: www.esimiesareena.fi

Tiedote julkaistu 3.12.2015