Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Ravitsemisalan esimieskoulutus toi varmuutta työhön
Esimieskoulutus toi varmuutta ja inspiraatiota arkeen

maaritvahakarviavalmistui_esimieheneat_web.jpg

Maarit Vähä-Karvia sai majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon Sedu Aikuiskoulutuksen Esimiesareenasta. Onnittelemassa kouluttaja Jari-Markus Peltokoski.

Maarit Vähä-Karvia hymyilee uunituore todistus kädessään. Sedu Aikuiskoulutuksen kouluttaja Jari-Markus Peltokoski on juuri ojentanut hänelle paperin majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon merkiksi. Kaksivuotisen koulutuksen jälkeen Vähä-Karvian tunnelmat ovat tyytyväiset:

”Olen iloinen, että tulin lähteneeksi mukaan. Olen oppinut koulutuksesta paljon uutta ja lisäksi saanut varmuutta siihen, että olen omassa työssäni oikealla tiellä”, Juustoportilla vuoropäällikkönä työskentelevä nainen sanoo.

Vähä-Karvia kehuu myös opiskelukollegoitaan. Kaikkiaan opiskeluryhmässä on ollut kuusi majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaista eri puolilta maakuntaa. Esimieskoulutuksessa teemoista riippuen osallistujia on ollut jopa 70.
”On ollut hauska toimia muiden samalla alalla olevien kanssa. Heiltä saa vertaistukea ja muutenkin porukassa on ollut hyvä henki. Opintojen kontaktipäivinä on ollut mukana ihmisiä myös muilta aloilta. Johtamisen ja esimiestyön tavoissa on eroja. Nämä verkostot ovat olleet mielenkiintoisia. Olen saanut vahvistusta ja tukea omilla ajatuksille ja tavoille toimia.”

"Ravitsemisalan pomolla on oltava tilannetajua”

Maarit Vähä-Karvian käymä koulutus on osa Sedu Aikuiskoulutuksen Esimiesareenan esimieskoulutuksia, joita on eri aloille omiaan. Koulutukseen tulevien henkilöiden työnantajat haluavat lisäkouluttaa henkilöstöään tulevia tai nykyisiä esimiestehtäviä varten.

”Tällä alalla esimieheltä vaaditaan nopeita päätöksiä ja tilannetajua. Miten toimia, jos ravintolan pihaan saapuu bussilastillinen lounastajia, mutta ruokaa ei ole riittävästi”, kokki ja kouluttaja Jari-Markus Peltokoski antaa esimerkin.

”Positiivinen henki on oltava aina, samoin halua kuunnella työntekijöitä. Ja tietenkin asiakkaita”, Vähä-Karvia lisää.

Vähä-Karvia, kuten muutkin opiskelutoverinsa, opiskeli tutkintonsa työn ohessa. Edellisen kerran hän jätti koulun penkin vuonna 1989 valmistuttuaan suurtalouskokiksi.

”Kivaa oli, ja hyödyllistä. Tyttäreni valmistui juuri fysioterapeutiksi, joten perheessämme on nyt opiskeltu!”

Maarit Vähä-Karvia jatkaa tutussa työssään, mukanaan uusia tietoja ja taitoja.
”Opiskelu antoi inspiraatiota työhön. Aina voi kehittyä.”

Juttu on julkaistu 1.2.2016