Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Sihteeri on monessa mukana
Sihteeri on monessa mukana
Seinäjokelainen Päivi Männistö on lukion jälkeen opiskellut monenlaista; aluksi kansanpistoissa kieliä ja matkailua, jonka jälkeen alkoivat AMK-opinnot Haaga-Heliassa. Männistö kuittasi restonomin paperit vuonna 2007 ja jatkoi valmistumisen jälkeen jo opiskeluaikana alkaneita töitä matkailualalla.
Päivi_Männistö.gif
Vuodesta 2008 Päivi on kuitenkin toiminut Koulutuskeskus Sedun ja Opinlakeus-verkoston toimisto- ja viestintäsihteerinä ja hänestä alkoi tuntua, että voisi opiskella vielä jotain lisää.

– Huomasin Sedu Aikuiskoulutuksen ilmoituksen sihteerin ammattitutkinnosta jo keväällä 2009, mutta aika ei vielä silloin ollut kypsä, mutta sitten keväällä 2010 aloitin sihteeriopinnot oppisopimuksella, kertoo Päivi Männistö.

Toimistotyö vaatii monenlaista osaamista ja sihteeri on yleensä se, joka hallitsee asian kuin asian. Näin ollen myös sihteerin ammattitutkinto -koulutukseen kuuluu monenlaisia oppiaineita.

– Syksyllä keskityimme atk-opintoihin kouluttaja Mikael Salinin johdolla ja hänelle suuret kiitokset monipuolisista ja opettavaisista tunneista koko ryhmän puolesta. Syksyn aikana opiskelimme myös äidinkieltä ja viestintää ja keväällä mm. asiakaspalvelua, arkistointia ja kokoustekniikkaa, kertaa Männistö.

Valmistava koulutus ohi – tutkintosuoritukset edessä
Sihteerin ammattitutkintoon valmistava koulutus kestää n. vuoden ja sen jälkeen ovat edessä tutkintosuoritukset, jotka tehdään opiskelijoiden työ- tai työssä oppimispaikoilla.

– Työni on jo valmiiksi niin monipuolista, että saan tutkintosuoritukset helposti tehtyä. Tällä hetkellä suoritan Sihteerin työn hallinnan tapahtumajärjestämisen osaa järjestämällä Sedun opiskelijahuollon kesäpäiviä. Olen osallistunut tapahtuman ohjelmatyöryhmän työskentelyyn ja otan tapahtuman ilmoittautumiset sekä järjestän kuljetukset ja majoitukset, kuvailee Männistö.

Syksyllä on edessä vielä Toimintaympäristön hallinnan tutkintotilaisuus, jossa Päivi esittelee Sedun organisaation syksyllä aloittaville uusille työntekijöille. Mukana kuuntelemassa on myös sihteerin ammattitutkinnon vastuukouluttaja Helena Kivimäki, joka näyttötutkintomestarina arvioi suoritusta. Jos ja kun kaikki menee hyvin, Päivi saa syyskuun loppuun mennessä tutkintotodistuksen sihteerin ammattitutkinnosta.

– Koulutuksesta saa varmuutta työhön, mutta ei ole huono juttu sekään, että valmistumisen jälkeen on mahdollista saada 365 €:n ammattitutkintostipendi, jolla voin palkita itseni 1,5 vuoden ahkeroinnin jälkeen, iloitsee Männistö.