Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Tyovalmentajaksi verkossa
Työvalmennuksen ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän

Työvalmentajat työskentelevät ihmisten kanssa, jotka tarvitsevat erityistä tukea työelämään pääsemiseen, työelämässä pysymiseen tai työelämään palaamiseen. Myös osatyökykyisten ja irtisanottujen työllistyminen on työvalmentajien osaamisalaa.

tyovalmentaja_katiboijer_net.jpg

Kati Boijer opiskelee työvalmennusta. Katso myös video aiheesta.

Kati Boijer opiskelee työvalmentajan erikoisammattitutkintoa Sedu Aikuiskoulutuksessa. Helsinkiläinen Boijer sanoo yllättyneensä iloisesti siitä, miten paljon lakeuksilla opiskelu on hänelle antanut.
”Olisin voinut opiskella pääkaupunkiseudullakin, mutta siellä työskentelevänä olisin vain pyörinyt tuttujen naamojen kanssa. On etu, että täällä tapaan uusia ihmisiä, luon verkostoja ja tutustun erilaiseen yrityskulttuuriin."

Pankkialalla uransa tehnyt Kati Boijer on aikuinen ammatinvaihtaja. Hän vaihtoi bisnesmaailman työhön kehitysvammaisten parissa. Boijer työskentelee työvalmentajana ja kehittää ryhmä- ja vertaisvalmennusta Aula-työkodissa Helsingin Eirassa.
”Minulla on lähihoitajan tutkinto, mutta koen että työvalmentajan opinnoista saan paljon lisätukea työhöni. Opiskelu tapahtuu pääasiassa työpaikalla, joten tästä on hyötyä puolin ja toisin. Työnantajani tukee opiskeluitani, ja saan opiskella työajalla. Reissut Seinäjoelle lähiopetusjaksoihin vievät aikaa.”

Ensi vuoden alussa Boijer voi halutessaan jättää reissut väliin. Työvalmentajaopintojen lähiopetusta voi seurata verkossa Adobe connection –palvelun välityksellä työpaikalta tai kotipäätteeltä.

”Jos on kiire aikataulu, voisin käyttää etämahdollisuutta. Olen kyllä tykännyt käydä täällä, mutta hienoa että verkko-opintomahdollisuus jatkossa on”, ensi keväänä työvalmentajan erikoisammattitutkinnon saava Kati Boijer sanoo.

Hallituksen kärkihankkeita

Vastuukouluttaja Paula Mäki-Annala Sedu Aikuiskoulutuksesta iloitsee etäopiskelumahdollsuuksien parantumisesta.
”Tämä mahdollistaa koulutuksemme valtakunnallisen saatavuuden. Työvalmentajan opinnot ovat joka tapauksessa hyvin sidoksissa työelämään, joten on hienoa että maantieteellinen sijainti ei enää ole hidaste meillä opiskelulle.”

Ammattitaitoisia työvalmentajia tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän, uskoo Mäki-Annala. Näin etenkin hallituksen uusimman kilpailukykyä kohentavan linjauksen perusteella.
”Tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotuille on jatkossa tarjottava työllistämistä edistävää valmennusta tai koulutusta. Siinä meidän ammattilaisemme tulevat mukaan kuvaan.”

Lisäksi Sosiaali- ja terveysministeriön hanke osatyökykyisten työllistymisen helpottamiseksi sivuaa työvalmennuksen ammattilaisten osaamisalaa.

Lue aiheesta myös:
Työvalmennuksen erikoisammattitutkinto Sedu Aikuiskoulutuksessa

Työ- ja elinkeinominsteriön tiedote yritysten kilpailukykyä kohentavasta lakipaketista

Sosiaali- ja terveysministeriön hanke osatyökykyisten työllistämiseksi