Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Varastoalan osaamista Härmänmaalle
Varastoalan osaamista Härmänmaalle

logistiikka.gif
Sedu Aikuiskoulutuksesta valmistui Härmänmaalle uusia varastoalan ammattilaisia kesäkuussa. ELY- keskuksen ja Härmänmaan TE- toimiston yhteistyössä järjestämän 10 kuukauden koulutuksen suoritti kaksi naista ja kuusi miestä. Koulutuksen aikana ryhmä suoritti osan logistiikan perustutkinnosta. Koko ryhmä kertoi opiskelun vahvistaneen alalle sopivuutta, sekä ryhmähengen vaikutusta lopputulokseen. Töitä paiskittiin, huumoria unohtamatta.

Logistiikka-alalle eri taustoista

Teemu Lamminmäki (takarivi toinen oikealta) lähti koulutukseen kuljetuspuolen ja yrittäjän työkokemuksella. Teemu halusi kehittää koko alan logistiikkataitojaan, ja saada vahvistusta omalle kokemukselleen.

– Tavoitteeni jatkossa on ammattitutkinto, jota suoritan tällä hetkellä työn ohella sekä lopulta tulevaisuudessa alan kouluttajaksi pätevöityminen, kertoo Lamminmäki.

Tarja Elgbacka (eturivi ensimmäinen vasemmalta) lähti koulutukseen perheenäidin roolista, tavoitteenaan ammattitutkinto mielekkääksi toteamalleen alalle sekä työn jatkuvuuden varmistaminen. Koulutus antoi valmiuksia työtehtäviin, harjoittelujaksot varmuutta haasteista selviämiseen.

– Jokainen päivä on haastava ja mielenkiintoinen, kuvailee Elgbacka, joka työllistyi koulutuksen loputtua terminaalityöntekijäksi.

Teoriaa ja harjoittelua

10 kuukauden koulutuksesta 4 kk oli työharjoittelua mm. kaupan, teollisuuden ja terminaalien varastoilla. Kukin opiskelija sopi omatoimisesti harjoittelustaan itseä kiinnostavan työnantajan kanssa. Teoriaosissa käsiteltiin koko varastointiketjun toiminnot vastaanotosta lähettämiseen, sisältäen mm. trukinajotaidot. Tulevaisuuden haasteisiin pyritään vastaamaan kehittyneiden varastotoimintojen, ATK-tekniikan ja työkoneistuksen avulla. Samalla tutustuttiin myös eri alojen yrityksiin ja niiden logistiikkaratkaisuihin. Lopputuloksena todettiinkin että varastotoiminnot ovat logistiikan kannalta ydinasemassa ja näiden toimivuus on yrityksen käyntikortti asiakkaalle.

Yhteistyö takaa onnistuneen lopputuloksen

Kaisu Rantonen (eturivi kolmas vasemmalta) toimi ryhmän yhteyshenkilönä Härmänmaan TE- toimistossa. Rantosen mukaan Kauhava-Lapua alueella on havaittavissa vahvaa tuotannon elpymistä, joka heijastuu myös varastotyön työpaikkoihin. Tämäkin aktiivinen ja motivoitunut ryhmä työllistyi hyvin.

Logistiikan kouluttaja Jaakko Marttila Sedu Aikuiskoulutuksesta kiittelee Härmänmaan TE- toimistoa ja opiskelijoiden harjoittelupaikat mahdollistaneita työnantajia hyvin toimineesta yhteistyöstä. Kiitokset saa myös Suomen Yrittäjäopisto tiloista ja sujuvasta yhteistyöstä.

– Varastologistiikka on jatkuvasti kehittyvä, haastava ala. Motivoituneet, innostuneet ryhmät kuten tämä, luovat ammattiylpeyttä ja uskoa tulevaan, summaa Marttila.