Koulunkäyntiavustajan erikoisammattitutkinnon pilotit valmistuivat

Sedu Aikuiskoulutuksesta valmistui marraskuussa 2007 ensimmäinen ryhmä koulunkäyntiavustajan erikoisammattitutkinnon suorittaneita opiskelijoita.

Tapaan väsyneen, mutta onnellisen opiskelijajoukon koulutuksen päätöskahveilla. Todistukset ovat vielä tutkintotoimikunnassa tarkastettavana, mutta nyt on jo aika juhlia, onhan kaikki näytöt tehtynä ja tutkinto lähes taskussa.

Kaikki ryhmän opiskelijat työskentelevät koulunkäyntiavustajina, joten sivullista tietenkin kiinnostaa tietää, miksi he lähtivät opiskelemaan erikoisammattitutkintoa.

- Varmuutta työhön, he toteavat kuin yhdestä suusta.

Opiskelijat ovat saaneet koulutuksen aikana tietoa mm. harvinaisista oireyhtymistä. Erityislasten osuus on kasvussa, joten koulunkäyntiavustajan työssä tarvitaan myös erityisosaamista. Koulukiusaaminen ja muut ongelmat ovat valitettavan yleisiä tänä päivänä.

- Koulutuksen aikana muodostui kokonaiskuva koulunkäyntiavustajan työstä ja ammattitaito vahvistui, kertoo Saila Lehtimäki.

Koulunkäyntiavustajat pitävät itseään tärkeänä osana työyhteisöä ja uskovat, että kokemuksensa ja koulutuksensa avulla he voivat olla tärkeänä linkkinä uusien avustajien perehdyttämisessä.

Aikuisopiskelusta yleensä kysyttäessä tutkinnon suorittaneet korostavat, että opiskelijan itse on otettava paljon asioita selville, oltava aktiivinen. Ja vaikka opiskelu onkin rankkaa työn ohessa, on se myös mielenkiintoista ja palkitsevaa. Motivaation pitää olla kohdallaan.

Koulunkäyntiavustajan erikoisammattitutkinnon suorittivat Tuula Koskimäki, Päivi Ristimäki ja Seija Ketomäki Seinäjoelta, Saila Lehtimäki Teuvalta ja Marja Perkiö Lapualta.