Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita

Soile vaihtoi varastoalalle

Varastonhoitaja Soile Santala hakeutui logistiikka-alalle monien yhteensattumien summana.

– Olen ollut kaupan alalla töissä 15-vuotiaasta lähtien, joten tavaraliikenne ja varastotoiminnot ovat tavallaan tuttuja jo sieltä, hän tarkentaa.

Santala opiskeli kuitenkin kauneudenhoitoalaa ja valmistui kosmetologiksi vuonna 1989. Kymmenen vuoden yrittäjyyden jälkeen Santala alkoi kaivata irtiottoa ja hakeutui työvoimapoliittiseen koulutukseen, jossa suoritettiin logistiikka-alan perustutkinto. Koulutuksen toinen työharjoittelujakso toteutui hänen nykyisessä työpaikassaan, joka tunnettiin tuolloin Kauhajoen terveyskeskuksen keskusvarastona.

– Neljän kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue oli tulossa, jonka myötä myös varastotoiminnoissa oli tulossa muutoksia, muistelee materiaalitoimenhoitaja Merja Kuusinen. – Apukäsiä ja -aivoja tarvittiin, ja Soilessa oli sopivaa potentiaalia vahvistamaan silloista henkilöstöämme, Kuusinen jatkaa.

Muutoskaaos loi hyvän oppimisympäristön

Muutaman vuoden työskentelyn jälkeen Santala kertoo silmiin osuneesta lehti-ilmoituksesta:

– Seinäjoella oli alkamassa varastoalan erikoisammattitutkintoon johtava koulutus ja kiinnostuin siitä heti. Sain Sedu Aikuiskoulutuksesta lisätietoja, jonka jälkeen olin yhteydessä oppisopimustoimistoon ja minulle tehtiin kaksivuotinen oppisopimus, kertaa Santala.

Erikoisammattitutkinnot ovat vaativia tutkintoja, joiden sisällöissä on usein erilaisia suunnittelu- ja kehittämistehtäviä.

– Erikoisammattitutkinnon suorittaminen ei onnistu varaston perustehtävissä, kertoo aikuiskoulutuspäällikkö Leena Tuomisto Sedu Aikuiskoulutuksesta.

Soilen kohdalla Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän mukanaan tuomat muutokset ja logististen toimintojen suunnittelutarpeet loivat hyvät edellytykset suorittaa tutkinto.

– Tilanne oli aika kinkkinen. Samaan aikaan alettiin yhdistellä neljän eri kunnan toimintatapoja, uusittiin ohjelmistot ja opeteltiin uutta toimintakulttuuria, Santala ja Kuusinen muistelevat.