Etusivu / Opiskelu / Opiskelu ulkomailla
Opiskelijoiden ulkomaanjaksot

Sedu Aikuiskoulutuksen opiskelijat voivat hankkia osan tutkintonsa edellyttämästä osaamisesta ulkomailla. Useimmiten jakso toteutuu työssäoppimisena ulkomaisessa yrityksessä. Jakson järjestelyissä avustaa kohdemaassa oleva yhteistyöoppilaitos tai muu organisaatio, joka tuntee olosuhteet ja jolla on kokemusta sekä paikallistuntemusta työssäoppimisjakson järjestämisessä.

Ulkomaanjakson kesto voi olla 2 - 12 viikkoa. Seinäjoen koulutuskuntayhtymällä on yhteistyökumppaneita useimmissa Euroopan maissa. Opiskelija voi saada ulkomaan työssäoppimisjaksolle apurahaa Erasmus+ -hankkeesta. Apurahalla pystytään pääsääntöisesti kattamaan matka- ja asumiskulut. Apurahan suuruus riippuu vaihtojakson kestosta ja kohdemaasta.

Ohjeita ulkomaanjaksoa suunnittelevalle
  • 1. Suunnittele ja keskustele
  • 2. Täytä hakemus, valmistele liitteet
  • 3. Hakemuksen käsittely ja valmennus
  • 4. Jakson aikana ja jälkeen

Suunnittele ja keskustele

Keskustele hyvissä ajoin vastuukouluttajan ja kansainvälisyysvastaavan kanssa mahdollisuuksistasi ulkomaanjaksoon. Jos olet kiinnostunut vaihtojaksosta esimerkiksi Espanjassa, Ranskassa, Italiassa tai Saksassa, aloita kyseisen kielen opinnot välittömästi. Lisätietoja kielten opiskelumahdollisuuksista saat oppilaitoksen nettisivuilta tai kv-koordinaattori Juha Riipiltä.

Hakeminen

Ulkomaanjaksoille on jatkuva haku. Paikat täytetään siinä järjestyksessä kuin sopivia paikkoja löytyy. Paikan etsiminen kannattaa aloittaa heti ja voit olla itsekin aktiivinen.

Hakuvaiheessa pitää täyttää 3 asiakirjaa:

1) Täytä ulkomaanjakson hakulomake.
2) Laadi englanninkielinen Europass CV. Kysy tarvittaessa apua Juha Riipiltä.
3) Laadi vapaamuotoinen kirje englanniksi, jonka osoitat mahdolliselle työnantajallesi kohdemassa. Kirjeessä kerrot itsestäsi, harrastuksistasi, siitä miksi olet hakeutumassa ulkomaille ja juuri ko. maahan ja mitä odotat ulkomaanjaksolta. Sopivan mittainen kirje mahtuu A4-arkille. (esimerkki: Letter of motivation -malli.docx)

Toimita hakemuksesi, englanninkielinen CV ja vapaamuotoinen työnantajalle suunnattu kirje kv-koordinaattori Juha Riipille.

Hakemuksen käsittely ja valmennus

Hakijat haastatellaan ja valitaan ulkomaanjaksoille. Hakijalle annetaan lähtövalmennusta ja apua mm. sopimuksiin, matka- ja asumisjärjestelyihin. Apuraha 6 viikon jaksolle on n. 1000 euroa, kohdemaasta riippuen.

Jakson aikana ja jälkeen

Opiskelija pitää yhteyttä vastuukouluttajaan puhelimitse tai sähköpostilla. Matkan aikana opiskelija pitää matkapäiväkirjaa tai kirjoittaa blogia. Matkan jälkeen matkaraportti sekä lentoliput tulee toimittaa kansainvälisyysvastaavalle. Matkaraportti ja kuitit + lentoliput on toimitettava kuukauden kuluessa paluusta Juha Riipille.
Kysy lisätietoja, me autamme
Lounela Kirsi (sijainen Riippi Juha)
Kansainvälisten asioiden päällikkö (opintovapaalla)
Lähetä