Etusivu / Oppisopimus / Ennen oppisopimusta
Ennen oppisopimusta

Nainen-hattu-päässä-taustatta.pngOppisopimuskoulutus perustuu aina työsuhteeseen, joten palkkaan, työaikaan ym. työsuhteen yksityiskohtiin liittyvät neuvottelut kannattaa käydä jo alustavasti valmiiksi ennen yhteydenottoa oppisopimustoimistoon.

Yrittäjänä toimiva voi myös itse kouluttautua oppisopimuksella, hänen tukenaan oppisopimuksen ajan toimii esim. hänen yrittäjäkollegansa tai ns. yrittäjämentori, jonka hän voi itse valita.

Oppisopimustyösuhteen edellytyksiä
  • työsuhteen tulee olla kokoaikainen (min. 25h/vko)
  • opiskelijan työtehtävien tulee olla tutkinnon tavoitteiden mukaisia
  • työpaikalta tulee nimetä opiskelijalle ammattitaitoinen työpaikkakouluttaja
  • molempien tulee sitoutua koulutuksen tavoitteisiin ja osallistumiseen
  • oppisopimusta ei voida solmia samanaikaisesti muun opiskelun kanssa eikä myöskään äitiysloman, vanhempain-, vuorottelu- tms vapaan aikana

Sopimuksen valmistelu
  • 1) Aivan aluksi
  • 2) Esitiedot verkkopalvelussa
  • 3) Esitiedot lomakkeella
  • 4) Oppisopimustoimiston yhteydenotto

Keskustelkaa yhdessä

Kun oppisopimuksen molemmat osapuolet ovat yhdessä todenneet oppisopimusyhteistyön mahdolliseksi, kannattaa olla pikimmiten yhteydessä oppisopimustoimistoon oppisopimuksen koulutussuunnittelun käynnistämiseksi.

Esitietojen täyttäminen verkkopalvelussa

Verkkopalvelussa on mahdollista täyttää tietoja oppisopimuksen valmistelua varten. Helpompaa on jos tiedot voidaan täyttää yhdessä työnantajan, työpaikkakouluttajan ja opiskelijan kesken (tai yrittäjän ja hänen mentor-kollegansa kesken). Tarvittaessa oppisopimustoimiston henkilökunta voi auttaa.

Esitietojen täyttäminen lomakkeella

Jos verkkopalvelun käyttäminen tuntuu hankalalta, esitiedot voi vaihtoehtoisesti antaa perinteisellä paperilomakkeella. Lomake toimitetaan oppisopimustoimistoon koulutussuunnittelijalle, joka tarvittaessa pyytää täydennykset ja aloittaa oppisopimuksen valmistelun. Yrittäjää varten on erillinen lomake.

Sopimusvalmistelun viimeistely

Esitiedot saatuaan oppisopimustoimiston koulutussuunnittelija ottaa yhteyttä ja aloittaa tarvittavien koulutushankintojen suunnittelun. Tässä vaiheessa tehdään tiivistä yhteistyötä. Valmisteluvaiheen kesto vaihtelee 1-2 päivästä pariin viikkoon riippuen hankittavan koulutuksen löydettävyydestä ja mahdollisista palkkatukipäätöksistä.
Oppisopimuspalvelut