Etusivu / Työelämän palvelut / Case EPV Kiinteistöpalvelu

Kiinteistöpalveluala tarvitsee osaajia

Puhdistus- ja kiinteistöpalveluala on Kirsi_Halenius_Jukka_Saranpaa.pngyksi nopeimmin kasvavista aloista. Uusia kiinteistöjä rakennetaan koko ajan ja huoltotarve lisääntyy. Lisäksi taloyhtiöt käyttävät ostopalveluja yhä enemmän, joten tekijöitä tarvitaan.

– Alalla ei juuri YT-neuvotteluja käydä, sillä ruoho kasvaa, lunta sataa ja roskaa syntyy, kertoo EPV Kiinteistöpalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mika Laukkanen.

Vuonna 2004 perustettu yritys tarjoaa monipuolisia kiinteistöhoito-, huolto- ja siivouspalveluita, joista huolehtii yrityksen 27 työntekijää. EPV on paikallinen ja yksityinen toimija, joten se pystyy reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin joustavasti ja asiakaslähtöisesti.

– Pyrimme ratkaisemaan asiakkaiden ongelmat niin, että kiinteistössä pysyy normaali toiminta yllä, oli sitten kyse asuin- tai liikekiinteistöstä, Laukkanen toteaa.

Koulutus tuo varmuutta

Laukkanen panostaa henkilökunnan koulutukseen ja yrityksessä on juuri valmistumassa kolme työntekijää kiinteistönhoitajan ammattitutkinto -koulutuksesta Sedu Aikuiskoulutuksesta.

– Koulutus parantaa henkilökunnan ammattitaitoa sekä lisää asiakkaiden ja samalla koko alan arvostusta, Laukkanen kuvailee.

Sedu Aikuiskoulutuksen kiinteistönhoitajan koulutus sopii sekä alanvaihtajille että alalle jo toimiville. EPV Kiinteistöpalvelun valmistuvista kaksi on kokeneempaa ja yksi alanvaihtaja.
Kirsi Halenius työskenteli lähes parikymmentä vuotta kaupan alalla, kunnes tuntui että alalla ei ole hänelle enää mitään annettavaa eikä toisin päin.

– Ajatus alanvaihdosta kypsyi pitkään ja lopulta siirryin kiinteistöpalvelualalle noin vuosi sitten. Kiinteistöpalvelussa kiinnosti sen monipuoliset tehtävät ja työn vaihtelevuus. Kun kuulin mahdollisuudesta lähteä koulutukseen, olin ilman muuta heti mukana, kertaa Halenius alanvaihtoaan.

– Sain koulutuksesta paljon teoreettista tietoa ja käytännön työthän oppii tekemällä. Joka päivä oppii jotain uutta, kuvaa Halenius uutta alaansa.

Kiinteistöpalvelu on asiakaspalvelua

Laukkanen pitää kaupan alalta siirtymistä ideaalitilanteena, sillä kiinteistöpalvelutyö on nimenomaan asiakaspalvelutyötä, ihmisten parissa olemista.

– Ala sopii sosiaalisille ihmisille, jotka haluavat olla ihmisten kanssa tekemisissä. Alalla työskennellään ihmisten kodeissa tai asiakasyritysten tiloissa, joissa on henkilökunta paikalla, joten yksin ei tarvitse olla.

Työ on silti itsenäistä ja se on Jukka Saranpäälle juuri se juttu, miksi hän alalla viihtyy.

– Työpäivät ovat vaihtelevia eikä kukaan katso selän takana, mitä kulloinkin tee, Saranpää virnistää.

Alan kokenut konkari on tyytyväinen saadessaan todistuksen osaamisestaan. EPV Kiinteistöpalvelun periaatteena onkin, että kaikki vakituiset työntekijät suorittavat kiinteistönhoitajan ammattitutkinnon.

– Ala kehittyy koko ajan; tekniikka, materiaalit, koneet ja laitteet, joten uusinta tietoa tarvitsevat myös alalla pitkään toimineet, selvittää Laukkanen.

– Alaa ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä tehtävien kirjo on laaja ja opiskelemalla ja tekemällä oppii, hän jatkaa ja kannustaa ihmisiä rohkeasti kouluttautumaan työllistävälle kiinteistö- ja puhdistuspalvelualalle.

– Teemme töitä luodaksemme olosuhteet, että ihmisten on hyvä asua tai tehdä työtä. Se jos mikä on tärkeää työtä, Laukkanen summaa.