Etusivu / Työelämän palvelut / Referenssejä / E-P:n Osuuskauppa
Eepee ja Sedu Aikuiskoulutus turvallisuuskoulutusyhteistyössä

TommiSuvisalmi.gif
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on alueellinen vähittäiskaupan monialayritys, joka toimii 80 toimipaikassa työllistäen yli 1200 eteläpohjalaista market-, maatalous- ja rauta, liikennemyymälä- ja polttoneste, matkailu- ja ravitsemis- sekä auto- ja autotarvikekaupan parissa.

– Kaupan alalla henkilökunnan turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeä asia. Laajan organisaation kouluttamiseen haettiin sopivaa yhteistyökumppania ja sellaiseksi valikoitui Sedu Aikuiskoulutus, kertoo Eepeen henkilöstöpäällikkö Tommi Suvisalmi.

Räätälöityä koulutusta toimipaikoittain
S-ryhmällä on käytössään omaa turvallisuuteen liittyvää koulutusmateriaalia, jota käytetään esimerkiksi perehdyttämisvaiheessa. Lisäksi henkilökunta osallistuu säännöllisesti SPR:n ja Pelastuslaitoksen järjestämiin turvapassikoulutuksiin, joissa käsitellään uhkatilanteita, hätäensiapua ja tulipalotilanteita.

Sedu Aikuiskoulutuksen järjestämä turvallisuuskoulutus poikkeaa muista koulutuksista siten, että koulutusten sisältö räätälöidään toimipaikkakohtaisesti, joten niissä huomioidaan toimipaikan erityispiirteet ja ympäristö.

– Koulutusten tavoitteena on kasvattaa henkilökunnan kokonaisosaamista ja lisätä turvallisuudentunnetta työssä. Koulutuksen avulla henkilökunta saa myös valmiudet uhkatilanteisiin, joita kaupan alalla valitettavasti ajoittain esiintyy, kommentoi Suvisalmi.

Turvallisuuskoulutusten pilottina oli uusi S-Market Jouppi ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella koulutuksia päätettiin jatkaa kahdeksan Sale-myymälän koulutuksilla. Sale-myymälät ovat kooltaan pieniä ja niissä on jonkin verran yksintyöskentelyä sekä pitkät aukioloajat, joten turvallisuusasiat korostuvat.

– Henkilökunta kokee turvallisuuskoulutukset hyviksi ja tarpeellisiksi, mutta loppujen lopuksi kyseessä on myös asiakkaiden turvallisuus. Eepee haluaa huolehtia molemmista, summaa Suvisalmi.