Ajakohtaista
23.2.2017 Onnea helmikuussa ammattiin valmistuville
valmistuneet_ruusut.jpg Sedussa on valmistumispäivä joka kuukausi. Onnea jokaiselle tutkinnon suorittaneelle ja osaamisensa osoittaneelle! Helmikuussa valmistumisjuhlia vietetään todella monessa talossa, ja talvilomalle lähdetään siis juhlatunnelmissa.
16.2.2017 Yhteishaku 21.2.–14.3.2017
Sedun_joukkue_6167_555x312.jpg Yhteishaku ensi syksynä alkavaan ammatilliseen koulutukseen on 21.2.–14.3.2017. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä kello 15 www.opintopolku.fi. Ammatilliseen koulutukseen voi yhteishaussa hakeutua sekä peruskoulu- että ylioppilaspohjalta. Jo tutkinnon suorittaneet hakevat suoraan Seduun.
15.2.2017 Kone- ja tuotantotekniikka istuu yritysten tarpeisiin
Sininen_kone.jpg Kone- ja metallialan perustutkinnon nimi ja sisältö on uudistettu. Elokuussa Sedussa aloitetaan Kone- ja tuotantotekniikan opinnot, ja opiskelijat valmistuvat joko koneistajiksi, levyseppähitsaajiksi tai Seinäjoella myös asentajiksi. Lapualla, Seinäjoella ja Ähtärissä opiskelijat saavat valita tuotantotekniikan osaamisalan sisällä useista tutkinnonosista, Seinäjoella valittavaksi tulee myös kokonaan uusi osaamisala: asennus ja automaatio.
13.2.2017 Massiivipuu muuttaa puurakentamista – Sedu mukana valtakunnallisessa teollisuuspuurakentajien pilottikoulutuksessa
Näkötorni_150233_555x312.jpg Teollinen puurakentaminen etenee; CLT-rakenteiden käytön on ennustettu kasvavan Suomessakin vauhdilla. Maailmalla CLT on saanut vahvan jalansijan ekologisena ja energiatehokkaana insinööripuutuotteena. Ristiinliimattuja massiivipuisia rakennuslevyjä (= Cross Laminated Timber) aletaan valmistaa Alajärvellä ja Kauhajoella. Ammattitaitoisia teollisen puurakentamisen osaajia tarvitaan.
Virheellinen sähköpostiosoite
Kuusiluoma Tuula