Etusivu / Uutiset / Autonasentajasta lähihoitajaksi Sedussa
16.1.2017

Autonasentajasta lähihoitajaksi Sedussa

lähihoitaja kuva.jpg Tomi Leppälä pitää uuden työnsä monipuolisuudesta.

Kurikkalainen Tomi Leppälä teki rohkean tempun. Hän jätti vakituisen työpaikan ja opiskeli oppisopimuksella Sedu Aikuiskoulutuksessa uuden ammatin. Päivääkään hän ei ole katunut alanvaihtoa ja kehottaa rohkeasti vaihtamaan alaa maksuttoman oppisopimuksen kautta.

”Oppisopimuskoulutus on joustava tapa kouluttautua. Pääsin heti kiinni työhön ja samalla näin onko minusta tähän työhön ja miltä ala tuntuu”, kertoo Leppälä. ”Jos vertaan oppisopimuskoulutusta muihin koulutusmuotoihin, niin yksi etu on se, että ei tarvitse opiskella kolmea vuotta ja huomata vasta sitten mitä työ oikeasti on. Työssäoppiminen on voinut olla jossain muussa tehtävänkuvassa, kuin sitten se mihin töihin päätyy. Näin ei yllätyksiä pääse syntymään”.

”Oppisopimuksen hyviä puolia on myös se, että saa palkkaa ja lomat pyörivät. Opiskeluaikana on perheeni kasvanut pojalla ja kaikki on silti järjestynyt joustavasti”, kehuu Leppälä. ”Opiskelussa pitää olla itse aktiivinen ja motivoitunut, niin opiskelu etenee suunnitelman mukaisesti”, sanoo Leppälä. Todistuksen lähihoitajan perustutkinnosta, vanhustyön osaamisalalta hän saa käteensä tammikuussa.

”Lähihoitajan työ on monipuolista ja siksi se kiinnosti. Työ voi vaihdella lapsista vanhuksiin ja kaikkea siltä väliltä”, sanoo Leppälä, joka on töissä oppisopimuksella Pienkoti Toimelassa Kurikassa. ”Työhöni kuuluu kaikki asumispalveluyksikön työt mm. huolenpito, lääkehoito ja toiminnallisuus”.

”Vanhaa työtäni eli autojen kanssa touhuilua jatkan harrastuspohjalla”, kertoo Leppälä. ”Jos ei ole pakottavaa syytä vaihtaa alaa ja on vakituinen työpaikka, alan vaihto jää monelta tekemättä. Vaatii kanttia lähteä määräaikaiseen työhön. Silti kannustan alan vaihtoon”.