Etusivu / Uutiset / Haaveena pitkät matkat ison auton ratissa
23.2.2017

Haaveena pitkät matkat ison auton ratissa

Perkiö_Sonja.jpg

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi Sedu Aikuiskoulutuksessa Jalasjärvellä opiskelevat Paulamaria Ojala Koskenkorvalta ja Sonja Perkiö Jalasjärveltä ovat aina olleet kiinnostuneita ajamisesta. Tänään tytöt lähtivät jo aikaisin liikkeelle, sillä edessä oli ajopäivä Tampereelle. Ajoonlähtötarkastuksen jälkeen Ojala hyppäsi täysperävaunun rattiin ja matkaa kohti Tamperetta alkoi haastavissa keliolosuhteissa.

Tampereen Messukeskukseen tytöt ajoivat Sedun liikuteltavan Oppikorjaamon, joka on koottu dollyn avulla täysperävaunuksi. Kiertokoulu toimi esittelytilana Sedun järjestämässä ajokokeilu päivässä. Kaikki isoista autoista kiinnostuneet saivat tulla kokeilemaan miltä tuntuu ajaa isoa autoa. Ajokokeilu päivä tullaan järjestämään syksyllä uudestaan Seinäjoella ja Tampereella.

”Opiskelu on ollut ihan mukavaa ja vastannut odotuksia”, kertoo Ojala opiskelussa Sedussa. ”Saimme heti ruveta ajamaan ja koulutuksen alussa oli muutaman viikon työssäoppimisjaksolla Tavarakuriirilla Seinäjoella. Tein lähinnä kuorman lastauksia ja sitomisia”. kertoo Perkiö. ”Tänään täällä Tampereella ajamme myös keskustassa”.

Työoppimiseen tytöt siirtyvät huhtikuussa ja opiskelu päättyy kesäkuussa. ”Koulutuksen kuluessa olen varmistunut siitä, että olen oikealla alalla”, sanoo Perkiö. Molempien haaveena on tulevaisuudessa ajaa pitkiä matkoja ja mieluusti ulkomailla.