Etusivu / Uutiset / Kurikan uusi kampus luo ympärilleen hyvää
4.4.2017

Kurikan uusi kampus luo ympärilleen hyvää

AleksiKoivuporras.jpg Tuomas Koivuporras opiskelee talonrakentajaksi ensimmäistä vuotta. Kun Tuomas muuraa, toimittajat kuvaavat.

Kurikkaan rakennetaan yhteinen kampus ammatti- ja lukiokoulutukselle. Kampuksen peruskivi muurattiin maanantaina. Kampuksella tulevat opiskelemaan Sedu Kurikan ja Kurikan lukion opiskelijat.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukon mukaan uusi kampus opiskelijoineen vie Kurikkaa hyvän kierteeseen. – Merkittävä rakennushanke luo työmahdollisuuksia. Opiskelijat tuovat positiivista pöhinää ja uutta osaamista alueen työelämään. Mikäli opiskelijat löytävät työssäoppimis- tai työpaikan Kurikasta, saamme heistä asukkaita kenties pidemmäksikin aikaa, Luukko listaa positiivisia seurannaisvaikutuksia.

Terve rakennus ja moderni oppimisympäristö innostavat

Terve rakennus, viihtyisä ja moderni oppimisympäristö innostaa opiskelemaan yhdessä. Kampuksen pääsuunnittelija Pasi Siistonen kertoo uudelle kampukselle rakentuvien tilojen olevan muuntojoustavia. – Tiloja ei ole tarkoitettu tyhjänä pidettäviksi, joten saman tilan on taivuttava monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Siistoselta on pilke silmäkulmassa kysytty tekeekö musta tiili rakennuksesta ”vähän tuhman”. - Ei Etelä-Pohjanmaalta ole ennenkään kiltteydellä maailmalle lähdetty, vaan rohkeudella ja ennakkoluulottomuudella. Mustassa tiilessä on ripaus rockenrollia.  Rakennuksen sydämen, aulatilan avoimuus syntyy rohkeudesta ja halusta katsoa moniin suuntiin, Siistonen kertoi puheenvuorossaan..

Sedun koulutuspäällikkö Mia Jokinen haluaa rakentaa yhteisöllisyydestä uuden kampuksen voimavaran. – Odotan innolla yhteistä ideointia ja tekemistä lukion rehtori Saija Ravilan ja opettajien kanssa. Kampus luo uudenlaiset mahdollisuudet koulutuksen ja työelämän kehittämiseen.

Peruskiven muuraustilaisuudessa kuultiin kaksi Sedun ja lukion opiskelijoiden yhteisesitystä. Esitykset antoivat pientä esimakua siitä, millaisia kaikuja kampuksen sydämestä tulevaisuudessa kuuluu.

Tuttu paikka ja ammattitaitoiset opettajat vakuuttavat opiskelijan

Tuomas Koivuporras Jurvasta opiskelee talonrakentajaksi ensimmäistä vuotta. Koivuporras osallistui peruskiven muuraukseen yhdessä Kurikan lukion opiskelijan Tuukka Haaviston kanssa.

- Kurikka oli minulle tuttu paikka jo entuudestaan. Olen ollut valintaani tyytyväinen. Opettajat osaavat asiansa, koska ovat tehneet samoja hommia käytännön töissä. Heillä on myös hyvät kontaktit alueen yrityksiin. Mekin olemme päässeet rakennustyömaille jo moneen kertaan.

Katso myös:

Kurikan kampus pähkinänkuoressa

• Ammatti- ja lukiokoulutuksen yhteinen kampus.
  • Opiskelijamäärä: noin 800
  • Valmistuu: 30.9.2018.
  • Koulutyö käynnistyy: 1.1.2019.
  • Uudisrakennusten koko: 12 438 brm2
  • Korjattavaa rakennusalaa: 3715 brm2
  • Arkkitehti: Arkkitehdit Siistonen Oy
  • Pääurakoitsija: WasaCon Oy. Rakennustyömaan vastaava mestari Tero Pitkämö valmistui talonrakentajaksi Kurikan Sedusta (ent. Kurikan Ammattioppilaitos) 1990-luvulla.
  • Kustannukset: 32,8 M€