Etusivu / Uutiset / Moniosaajaksi työn ohessa - Maarit opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon
28.2.2017

Moniosaajaksi työn ohessa - Maarit opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon

Taloushallinnon-AT_Maarit-Takalaj.-555x321pg.jpg

Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittanut Maarit Takala on hyvä esimerkki siitä, kuinka työelämä vaatii usein monipuolista osaamista ja jatkuvaa kehittymistä työn ohessa.

Koskenkorvalla asuva Maarit on työskennellyt Valiolla lähes 25 vuotta. Positiivista energiaa huokuva Maarit on pohjakoulutukseltaan yo-merkonomi ja hän opiskellut vuosien varrella myös tietojenkäsittelyn ja sihteerin ammattitutkinnon. Maaritin työ Valiolla on monipuolista ja sen sisältö on muuttunut vuosien aikana. ”Tuotantosihteerin toimenkuvani on ennen kaikkea laaja. Taloushallinnon ammattitutkinnosta innostuin, kun työnkuvaani tuli pienen tauon jälkeen kirjapidon tehtäviä ja halusin päivittää tietoni ajan tasalle. Sedussa alkoi kuin tilauksesta sopiva ammattitutkinto, joten päätin lähteä opiskelemaan tutkintoa työn ohessa”, Maarit kertoo.

Joustava tapa päivittää ja laajentaa osaamista

Monitaituruus on usein kilpailuvaltti tämän päivän työelämässä. Opintoihin innokkaasti suhtautuvalle Maaritille ammattitutkinnon suorittaminen työn ohessa oli ennestään tuttua. ”Tavoitteeni oli päivittää kirjanpidon tietoni ajan tasalle, kun taas verotus ja tilinpäätös olivat minulle asioita, joissa halusin nimenomaan syventää ammattitaitoani. Opintojen ansiosta osaan etsiä ajantasaista tietoa oikeista lähteistä”, Maarit kertoo tyytyväisenä.
Maaritin mukaan opiskelu työn ohessa vaatii aikataulutusta ja itsekuria. Toisaalta opiskelu on motivoivaa, sillä työn kautta tulevia kokemuksia voi hyödyntää opinnoissa. Oman työn kautta kohdatut käytännön esimerkit tuovat syvempää ymmärrystä opintoihin. ”Hyödynsin opinnoissa saatua tietoa suoraan työhöni muun muassa laatiessani päivitettyä tilinpäätöstä. Opinnoissa kautta saadut mallit ja lakiin liittyvät tiedot olivat minulle suureksi avuksi”, Maarit kertoo.

Maaritin työnkuva ei varsinaisesti muuttunut opintojen myötä, sillä hänen tehtävänkuvansa on jo ennestään laaja. Opinnot toivat kuitenkin syvempää ymmärrystä ja laaja-alaisempaa näkökulmaa omaan työhön. ”Pidän siitä, että saan tehdä monipuolista työtä ja kehittää itseäni. Työnantajani suhtautui opintoihini myönteisesti, sillä henkilöstön kouluttautuminen on investointi myös työnantajalle. Opiskeluani tuettiin ja lähipäivät koululla järjestyivät hyvin”, Maarit toteaa.

Omilla valinnoilla voi vaikuttaa koulutuksen sisältöön

Taloushallinnon ammattitutkinnossa valitaan ensin kirjanpitäjän, palkanlaskijan tai taloushallinnon assistentin osaamisalan pakolliset tutkinnon osat sekä lisäksi kaksi osaa valinnaisista. Maaritin mukaan ammattitutkinto on joustava vaihtoehto, josta on mahdollisuus valita tarvitsemansa osa-alueet. ”Otin kaiken irti opiskelusta ja innokkaana osallistuin myös ylimääräisille kursseille”, Maarit naurahtaa.

Maarit haluaa muistuttaa, että oppituntien lisäksi tärkeää olivat opiskelukaverit ja yhteisö. ”Kokemuksen jakaminen ja verkostoituminen saman alan asiantuntijoiden kanssa oli tärkeä osa opintoja. Sedussa pidetään huolta opiskelijasta ja mielestäni opiskelu kannattaa aina. Seuraavaksi haaveilen viestintään painottuvasta ammattitutkinnosta”, Maarit kertoo hymyssä suin eteenpäin menevällä asenteella.

Taloushallinnon ammattitutkinto alkaa maaliskuussa - Katso lisätiedot