Tyhjennä
Etusivu / Uutiset / Sedu-elämää: Kuka on tämä mies, joka tarjoutuu aina auttamaan?
30.6.2017

Sedu-elämää: Kuka on tämä mies, joka tarjoutuu aina auttamaan?

Özerk_edit.JPG - Sedusta on tullut kuin toinen koti ja työkavereiden kanssa on ollut ilo tehdä, Göker kiittää.

”Kuka on tämä mies, joka tarjoutuu aina auttamaan? Hän on huikea moniosaaja, joka on kiinnostunut monista asioista. Hän on ollut korvaamaton apu kansainvälisen yhteistyön rakentamisessa ja auttanut tekemään mm. Sedun metsäalan koulutuksesta kansainvälisesti kiinnostavan. Tosi äijä, hieno ihminen!"

Muun muassa näillä sanoin työkaverit luonnehtivat kv-asiantuntija Özerk Gökeriä, jonka läksiäisiä vietettiin kuluvalla viikolla. Göker on työskennellyt Sedun palveluksessa vuodesta 2011 ja sivutoimisena tuntiopettajana myös SeAMK:ssa. 

Özerk auttoi viemään Sedua ja sedulaisia maailmalle

- Olen ollut edistämässä Sedun kansainvälistä toimintaa, levittämässä kehittämishankkeiden tuloksia maailmalle sekä vauhdittamassa mm. metsäalan koulutuksen kansainvälistymispyrkimyksiä. Viime talven työtehtäviini sisältyi myös koulutusvientimahdollisuuksien selvittäminen. Sedusta on tullut minulle kuin toinen koti ja työkavereiden kanssa on aina ollut ilo tehdä töitä, Göker kertoo.

- Suomalainen koulutus on suurbrändi, joka tuleekin puskea maailmalle. Itse tuote on Sedussakin kunnossa. Metsäalan opiskelijoiden, opettajien ja muiden asiantuntijoiden kiinnostus on tästä hyvä esimerkki. Tuote pitää vain brändätä ja myydä yritysmaailman oppien mukaan.

Asenne ja osaaminen samassa paketissa

Kv-päällikkö Juha Riippi kiittää Gökerin panosta Sedun kansainvälistymisen tukemiseen. – Kun töitä on paljon, on tärkeää, että jokainen hoitaa oman ruutunsa - eli tekee sen, mitä lupaa. Özerk perehtyy innolla uusiinkin koulutusaloihin, osaa kuunnella asiantuntijoita ja luoda näkemyksistä yhteisen tavoitetilan, mitä kohti mennään. Tämän jälkeen hän paketoi kokonaisuuden tuotteeksi, jolla on kysyntää maailmalla. Kaiken tämän lisäksi hän on helposti lähestyttävä ja fiksu ihminen, joka on perillä ajankohtaisista asioista meillä ja maailmalla, Riippi kiittää.

Selviytymispakkaus auttaa sopeutumisessa Savoon

Göker aloittaa elokuussa työt kansainvälisen markkinoinnin lehtorina Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa. Perhe jää toistaiseksi Seinäjoelle. Matkaeväiksi muuttomatkalle työtoverit lahjoittivat salmiakkia, Pirjon Pakarin ruisleipää ja ripauksen Karjalaa saunajuoman muodossa.

– Sehän on melkein niin ku ulkomaille lähtis, kun pohojalaanen muuttaa Savoon. Silloin kuuluukin antaa selviytymispakkaus mukaan, työkaverit muistuttivat ystäväänsä.