Etusivu / Uutiset / Sedun opettajat digiloikkaavat osaamismerkeillä
30.10.2017

Sedun opettajat digiloikkaavat osaamismerkeillä

ElinaForslund_osaamismerkki

Elina Forslund välittää huikean sähköpostin. ”Tällaisen viestin sain sähköpostiini: Vau. Kiitos Elina kovasta merkkisavotasta: Mikä kiri! Olet Sedun ensimmäinen pronssisen kokonaismerkin ansainnut opettaja. Onneksi olkoon!” Sedu digiloikkaa: tavoitteena on, että jokainen opettaja suorittaa vähintään pronssisen osaamismerkin tämän lukuvuoden aikana.

Olin tavannut Elina Forslundin viikkoa aiemmin, joten tiedän, että hän on ahkeroinut Moodlessa. Pronssiseen osaamismerkkiin pitää suorittaa kuusi (6) kokonaisuutta.

-    Kaikissa kokonaisuuksissa on iso kirjo tehtäviä, joista voi valita. Ja niissä on äärettömän hyvät ohjeet. Oppii hyvin mutta menee paljon aikaa, jos ei osaa. Ajattelin selviäväni vähällä mutta olen varmasti käyttänyt tehtäviin ainakin työpäivän verran aikaa, Elina Forslund puntaroi.

-    Onhan tämä älyttömän koukuttavaa. Tehtävistä saa välittömän palautteen ja kun vielä Matti Mäkelältä saa aina apuja ja hän lähettää niin kannustavia viestejä sähköpostiin, ei voi muuta kuin jatkaa, Elina kiittää.

Elina Forslund on valinnut seuraavat ja kommentoi niitä:

E Oppimisen ohjaus

-    Nämä asiat mielestäni osasin jo ennestään.

F Työsuhteen hallinta

-    Tähän kuuluvat mm. Jelppari, kalenteri, sähköposti ja Sharepoint – kaikki tuttuja.

B Perustyövälineiden hallinta

-    Luulin osaavani mutta törmäsin sittenkin uusiin asioihin. Olen toiminut 30 vuotta opettajana mutta en ole vielä lisännyt PowerPoint-esitykseen ääntä. Oma ääni on riittänyt eikä minulla ole tähän valmista materiaalia, joten pitää tutkia ohjeita lisää ja opetella. Opinlakeus järjestää koulutuksen Videot, kuvat ja äänet oppimateriaaleissa, joten tästäkin aion selvitä, jotta saa kokonaisuuden B suoritettua, Elina tuumaa päättäväisesti.

A Tekijänoikeudet

-    Tästä kokonaisuudesta sain uutta käyttökelpoista tietoa, joka jokaisen opettajan tulisi tietää, esim. elokuvan näyttämiseen opiskelijoille pitää olla lupa. Kokonaisuudessa oli väittämiä, joiden oikeellisuus piti tietää. Sain tehdä tämän tosi monta kertaa, ennen kuin meni läpi. Kertoo siis siitä, että tietoni olivat puutteellisia, Elina antaa suoraa palautetta itselleen.

C Pilvipalvelut

-    Tämä on minulle kaikista vaikein mutta myös kiinnostavin. Yammeria käytän mutta O365 on vielä alkutekijöissään. Onneksi Taitava-hankkeesta tullaan kouluttamaan Upankadulle O365-käyttöön.

Opinlakeus järjestää täsmäkoulutuksia ja esim. 4.12. ohjaaja on koko päivän Koulukadun ja Upankadun opettajien käytettävissä.

Työ tekijäänsä kiittää

Kokonaismerkin voi halutessaan linkittää sähköpostin allekirjoitukseen…
Elina Forslund
Lehtori, vastuuopettaja, erityisopettaja
Koulutuskeskus Sedu, Upankadun opetuspiste
Upankatu 3, 60100 Seinäjoki

Pronssimerkki.jpg